Terningen arena

Elverums møteplass

Terningen Arena er et moderne og pulserende samlingssted for en rekke virksomheter, og et fyrtårn for Elverum

Kantine

TOPPMODERNE FASILITETER

Terningen Arena har i dag en topp moderne campus for en høgskoleavdeling i vekst, storstue for Elverum Håndball, en av landets flotteste turnhaller, klatreanlegg, konsertsal, innovasjonspark, treningsstudio, utendørs anlegg for friidrett, fotball, tennis og basketballbane.

Vi har også flere tilbud som er åpent for alle. Den nye flotte kantinen (Fysen), bibliotek, og bokhandel er åpne alle hverdager.

Med studenter, ansatte og besøkende regner vi med at ca. 3000 mennesker daglig passerer inn dørene på Terningen Arena. I tråd med den opprinnelige ideen om flerbruk og utvikling er det stadige planer for ytterligere vekst og utbygging.

KORT TILBAKEBLIKK

OM TERNINGEN ARENA

Planene om et flerbruksanlegg i Elverum startet med uformelle samtaler mellom Høgskolen i Hedmark, Elverum kommune og Forsvaret i mai 2021. Målet var å samordne flere brukeres behov for lokaler i et fleksibelt bygg som gir høy utnyttelsesgrad. I den videre prosessen frem mot etablering ble det gitt mange bidrag fra både offentlige og private aktører, enkeltpersoner og organisasjoner. Frontfigur og ildsjel var Trond Hagen, også kjent «Terningen Arenas far».

Byggestart for Terningen Arena var i januar 2009, og første byggetrinn stod ferdig i desember 2010. Prosjektet hadde en kostnadsramme på ca. 575 millioner kroner, men med senere byggetrinn inklusiv hotellet er det investert totalt nærmere 850 millioner koner i anlegget. Bygningsmassen er på nærmere 36.000 kvadratmeter, og uteanlegget er på over 28 dekar.

Innovasjonsparken